منتدى ثقافى إسلامى ينافش قضايا الأمة ، وهموم الناس ، وأحوال السياسة ، ومشكلات الشباب بأفكار جادة ورؤى واعية


    ملف الفراخ

    شاطر
    avatar
    كلمات من نور
    المدير العام
    المدير العام



    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 39
    عدد المساهمات : 3309
    عدد النقاط : 5984
    العمر : 49
    المهنة : أم لأربعة من البنين ووالدهم
    تاريخ التسجيل : 10/03/2010

    .
    1- كيف تتلذذ بالصلاة
    2- صرخة أنثى ملتزمة : بكل بساطةأريد زوجاً بكراً






    اهداء ملف الفراخ

    مُساهمة من طرف ÙƒÙ„مات من نور في الخميس يوليو 15, 2010 4:01 pm




    شيش طاووق






    - تتبل قطع الفراخ بعد غسلها بالماء والخل وشطفها جيدا

    بالملح والفلفل و2 ملعقة كبيرة زبادى ( رايب ) وملعقة طماطم مجففه

    و زيت زيتون وليمون و م كارى وزعتر ناشف وتترك فى التتبيله 4 ساعات فى الثلاجه

    .- تشك فى الاسياخ ومعها الخضار المشكل ( بصل - فلفل رومى ملون - طماطم ) تتبل الخضروات

    بزيت زيتون وليمون وملح وفلفل وزعتر ....

    تشوى الاسياخ على شوايه من فوق ( يعنى على البوتاجاز ) مش فى شوايه الفرن و

    اثناء الشوى نمسحها بفرشاه بقليل من زيت الزيتون المضاف له الزعتر البرى

    (الاوريجانو ) إلى ان تنضج

    ملحوظة : أضع الكسبرة المجففة بدلا من الزعتر البري وبيكون طعمها جميل للغاية مع الشيش طاووق او صدور الفراخ المشوية

    وبالهنا والشفا


    ==================================================






    الدجاج بصوص التفاح الاخضر والكرز
    شيف ليلى سمرقندي

    المكونات

    صدور دجاج مقطعه شرايح رقيقه
    بصل مقطع شرايح
    ثوم مهروس
    مكعبين ماجي (ملح اقل )
    تفاح اخضر مبشور
    كرز مهروس بعد إزالة البذور
    رشة فلفل اسود
    رشة اوريغانو
    كوب ماء
    ملعقتين . نشا

    الطريقه

    حمري شرايح الدجاج في قليل من الزيت وضعيه في طبق التقديم
    حمري البصل في نفس الزيت وضعي عليه الثوم ثم ضعي الماجي وحركيه قليلا
    ثم ضعي التفاح المبشور والكرز والفلفل الاسود والاوريغانو وحركيه قليلا
    ثم ذوبي النشا في الماء وضعيه على الخليط وحركيه حتى يتجانس
    ارفعيه من النار واخلطي الخليط في خلاط كهربائي
    ثم صفّيه وضعيه على شرايح الدجاج
    بالف عافيه وهنا

    ================================================

    http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=313230&id=107993822552848



    عدل سابقا من قبل كلمات من نور في السبت أكتوبر 30, 2010 11:26 am عدل 1 مرات


    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــ
    يا نــور علـــى نـــور
    اجعل في قلبي نـــور
    اجعل في سمعي نـــور
    اجعل في عيني نـــور
    اجعل كلامي نــور
    واحميني من نفـــــسي...

    http://mamanooor.blogspot.com
    avatar
    شيرين يوسف
    .
    .

    مشرفة قسم الحياة والمجتمع

    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 47
    عدد المساهمات : 1103
    عدد النقاط : 1173
    العمر : 31
    المهنة : التربية والتعليم
    تاريخ التسجيل : 18/03/2010

    .
    فتا ة تغازل الشيخ محمد العريفى

    اللهم اغننا بحلالك عن حرامك وبفضلك عمن سواك



    اهداء رد: ملف الفراخ

    مُساهمة من طرف شيرين يوسف في الجمعة يوليو 30, 2010 4:54 pm

    تسلم ايديكي علي الوصفات الجامده دي


    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــ
    اللهم استرنا فوق الارض وتحت الارض ويوم العرض عليك
    avatar
    كلمات من نور
    المدير العام
    المدير العام



    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 39
    عدد المساهمات : 3309
    عدد النقاط : 5984
    العمر : 49
    المهنة : أم لأربعة من البنين ووالدهم
    تاريخ التسجيل : 10/03/2010

    .
    1- كيف تتلذذ بالصلاة
    2- صرخة أنثى ملتزمة : بكل بساطةأريد زوجاً بكراً






    اهداء رد: ملف الفراخ

    مُساهمة من طرف ÙƒÙ„مات من نور في الجمعة يوليو 30, 2010 6:34 pm

    تسلميلي يا قمر الواحد بيحتاج التغيير في الوجبات علشان الأولاد وكمان البنات (:
    avatar
    كلمات من نور
    المدير العام
    المدير العام



    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 39
    عدد المساهمات : 3309
    عدد النقاط : 5984
    العمر : 49
    المهنة : أم لأربعة من البنين ووالدهم
    تاريخ التسجيل : 10/03/2010

    .
    1- كيف تتلذذ بالصلاة
    2- صرخة أنثى ملتزمة : بكل بساطةأريد زوجاً بكراً






    اهداء اولراك فراخ

    مُساهمة من طرف ÙƒÙ„مات من نور في السبت أكتوبر 30, 2010 11:29 am



    يوميات شري شيف محمد من كل بلد اكله اولراك فراخ فارسية الجزء الاول




    يوميات شري شيف محمد من كل بلد اكله اولراك فراخ فارسية الجزء الثاني



    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــ
    يا نــور علـــى نـــور
    اجعل في قلبي نـــور
    اجعل في سمعي نـــور
    اجعل في عيني نـــور
    اجعل كلامي نــور
    واحميني من نفـــــسي...

    http://mamanooor.blogspot.com
    avatar
    كلمات من نور
    المدير العام
    المدير العام



    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 39
    عدد المساهمات : 3309
    عدد النقاط : 5984
    العمر : 49
    المهنة : أم لأربعة من البنين ووالدهم
    تاريخ التسجيل : 10/03/2010

    .
    1- كيف تتلذذ بالصلاة
    2- صرخة أنثى ملتزمة : بكل بساطةأريد زوجاً بكراً






    اهداء رد: ملف الفراخ

    مُساهمة من طرف ÙƒÙ„مات من نور في الأحد أكتوبر 31, 2010 1:51 pm



    صدر الرومي بالأعشاب





    ملحوظة يمكن استبدال الرومي بصدور الفراخ


    الطريقة

    - يُوضع الماء مع البصل، الجزر والكرفس في إناء عميق على نار متوسطة.

    - يشطف صدر الرومي بالماء ثم تُلف دوبارة حوله لعمل شبكة ( مثل اللحم البارد)، يُلف بالأعشاب وفصوص الثوم ثم يُغلف بإحكام بقطعة من البلاستيك ( النايلون) حتى تُغطيه من جميع الجوانب.

    - يُخرم بإستخدام شوكة معدنية ثم يُسلق داخل الماء والخضروات على النار حتى تمام النضج، يُترك ليبرد قليلاً.

    -يسخن زيت دوار الشمس ( أو الزبدة) في مقلاة على النار ، يُحمر صدر الرومي من جميع الجهات ( بعد التخلص من الدوبارة) ثم يُقطع إلى شرائح ويُقدم.

    http://www.chefosama.com/recipe_detail_ar.php?recipe_sub_lnk=8&Ident=758

    ملحوظة : إضافة الزنجبيل القطع ( من العطار ) أو أعشاب الروز ماري تضفي طعما جميلا على هذا النوع من الفراخ ( جربتها بنفسي )

    كما يمكن إضافة حلقات البطاطس والكوسة والليمون لتكون وجبة متكاملة تقدم مع الشعرية أو الأرز
    avatar
    كلمات من نور
    المدير العام
    المدير العام



    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 39
    عدد المساهمات : 3309
    عدد النقاط : 5984
    العمر : 49
    المهنة : أم لأربعة من البنين ووالدهم
    تاريخ التسجيل : 10/03/2010

    .
    1- كيف تتلذذ بالصلاة
    2- صرخة أنثى ملتزمة : بكل بساطةأريد زوجاً بكراً






    اهداء رد: ملف الفراخ

    مُساهمة من طرف ÙƒÙ„مات من نور في الأحد أكتوبر 31, 2010 1:56 pm





    الدجاج المكسيكي الجذاب في المذاق والتقديـم


    نبدأ على بركة الله ..


    المقادير



    صدور دجاج مقطع قطع صغيره ..

    بصل + فليفله "فلفل حلو " + جزر + طماطم "بندوره" .. مقطعة إلى شرائح طويله ..

    بهارات (( ملح + فلفل أسود و أحمر + صلصة الصويا و شطة حارة )) ..



    الطريقة

    يحمس البصل مع الفيفله أولاً .. ثم نضيف الجزر .. ثم البندورة .. حتى يذبل ..

    بعد ذلك .. نضيف الدجاج مع البهارات ملح + فلفل أسود و أحمر + قليل من صلصة الصويا و شطة الحارة ..

    ويحرك ويقلب حتى الإستواء ..


    ويقدم


    حبيتي تقدمينه مع البطاطس المقلي والجبن السائل .. طبعاً يؤكل مع الخبز أو في الساندويتش ..

    أو ..


    تقدمينه في قوارب البطاطس ..وطريقته ..

    تغسل حبات البطاطس وتسلق في ماء مع قليل من الخل .. "انا تركته الى مانشفت مويه السلق " ..

    ويحفر مثل طريقة شكل القارب .. واحتفظي بكمية البطاطس اللي حفرتيها ..

    ثم يقلى في زيت غزير .. ماراح يطول ..

    وضعي حشوة الدجاج .. وفوقها الجبن سائل .. وقطع من البطاطس ..

    يسخن في الفرن أو المايكرويف لذوبان الجبن ..

    ويــــــــقدم ..





    وألـف صحة وعافـيه على القلوب الطيـبة




    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــ
    يا نــور علـــى نـــور
    اجعل في قلبي نـــور
    اجعل في سمعي نـــور
    اجعل في عيني نـــور
    اجعل كلامي نــور
    واحميني من نفـــــسي...

    http://mamanooor.blogspot.com
    avatar
    شيرين يوسف
    .
    .

    مشرفة قسم الحياة والمجتمع

    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 47
    عدد المساهمات : 1103
    عدد النقاط : 1173
    العمر : 31
    المهنة : التربية والتعليم
    تاريخ التسجيل : 18/03/2010

    .
    فتا ة تغازل الشيخ محمد العريفى

    اللهم اغننا بحلالك عن حرامك وبفضلك عمن سواك



    اهداء رد: ملف الفراخ

    مُساهمة من طرف شيرين يوسف في الأحد أكتوبر 31, 2010 3:52 pm

    مجهود رائع مع الفراخ

    شكلى هبدا احبها اكتر من اللازم

    تسلميلنا يا ماما نور


    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــ
    اللهم استرنا فوق الارض وتحت الارض ويوم العرض عليك
    avatar
    كلمات من نور
    المدير العام
    المدير العام



    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 39
    عدد المساهمات : 3309
    عدد النقاط : 5984
    العمر : 49
    المهنة : أم لأربعة من البنين ووالدهم
    تاريخ التسجيل : 10/03/2010

    .
    1- كيف تتلذذ بالصلاة
    2- صرخة أنثى ملتزمة : بكل بساطةأريد زوجاً بكراً






    اهداء رد: ملف الفراخ

    مُساهمة من طرف ÙƒÙ„مات من نور في الأحد أكتوبر 31, 2010 4:24 pm



    تسلميلي يا عين ماما نوررررررررررررر
    avatar
    كلمات من نور
    المدير العام
    المدير العام



    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 39
    عدد المساهمات : 3309
    عدد النقاط : 5984
    العمر : 49
    المهنة : أم لأربعة من البنين ووالدهم
    تاريخ التسجيل : 10/03/2010

    .
    1- كيف تتلذذ بالصلاة
    2- صرخة أنثى ملتزمة : بكل بساطةأريد زوجاً بكراً






    اهداء فراخ بصوص الفلفل الاحمر

    مُساهمة من طرف ÙƒÙ„مات من نور في الأربعاء يناير 19, 2011 6:15 am





    فراخ بصوص الفلفل الاحمر






    زمن التحضير: 15
    زمن الطهي: 30
    بلد الأكلة: مكسيكى

    المقادير:

    1 كجم صدور فراخ
    فنجان ماء بصل --- معلقة بابريكا –بصله متوسطه حلقات – 5 فلفل اخمر – مكعب ماجى – فنجان كريمه – معلقتين زيت زيتون – فصين ثوم مفروم

    الجارنش ( 2 بصله انصاف حلقات – ربع كجم مشروم على اربعه – 3 كوسه حلقات نصف مسلوقه – 5 ذرة صغيرة – معلقتين ذره حلوه )

    ملح – فلفل ابيض
    الوصفة:
    الطريقه

    تقطع صدور الفراخ على 2 بطريقه مائله وتتبل بالملح والفلفل والبابريكا وماء البصل وتترك فى التتبيله مدة ساعه
    يوضع طاسه على النار بها معلقه زيت زيتون تسخن ثم نضيف صدور الفراخ وتشوح جيدا ثم يضاف اليها الثوم المفروم مدة خمس دقائق
    ترفع الفراخ وتوضع فى صينيه صغيرة وتغطى بورق الومنيوم وتوضع فى الفرن مده لا تزيد عن عشر دقائق ثم ترفع
    لعمل صوص الفلفل الاحمر نتبع الاتى
    يوضع الفلفل الاحمر منزوع البذور مع كوب كبير من الماء والبصله المتوسطه حلقات ومكعب الماجى على النار حتى تغلى ثم ترفع بسرعه وتضرب فى الخلاط يعاد غلى الصوص على النار
    ثم نضيف الكريمه ونتبل بالملح والفلفل ثم يرفع
    لعمل الجارنش ( الخضار )
    يوضع طاسه على النار بها معلقة زيت زيتون ثم نشوح البصل حتى يذبل ونضيف باقى المكونات مع معلقتين ماء ونتبل بالملح والفلفل تغلى ثم ترفع
    ترص الفراخ فى السرفيس بطريقه ظريفه هلى هيئة خطوط وبينها مساحه للخضار
    يوضع الصوص على الفراخ مع حلقات رفيعه جدا من الفلفل الاحمر

    هذا النوع من الفراخ ميكسيكى لذلك لو تفضليها حارة يجب وضع معلقة شطه بودر مع الصوص قبل وضعه على الفراخ

    تقدم مع الارز الميكسيكى وسلاطة الافوكادو
    شيف / بدوى

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس أغسطس 17, 2017 1:10 pm