منتدى ثقافى إسلامى ينافش قضايا الأمة ، وهموم الناس ، وأحوال السياسة ، ومشكلات الشباب بأفكار جادة ورؤى واعية


    مندي الفراخ

    شاطر
    avatar
    كلمات من نور
    المدير العام
    المدير العام



    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 39
    عدد المساهمات : 3309
    عدد النقاط : 5984
    العمر : 49
    المهنة : أم لأربعة من البنين ووالدهم
    تاريخ التسجيل : 10/03/2010

    .
    1- كيف تتلذذ بالصلاة
    2- صرخة أنثى ملتزمة : بكل بساطةأريد زوجاً بكراً






    اهداء مندي الفراخ

    مُساهمة من طرف ÙƒÙ„مات من نور في الخميس أبريل 01, 2010 5:34 pm




    من مدونة مطبخ مدام سلاموني أنقل لكم وصفة شهية جربتها


    http://mony-madam-salamony.blogspot.com





    مندي الفراخ




    تتبيلة الفراخ


    المقادير :

    فرخة لا تزيد عن 1 و نصف كيلو

    بصلة وسط مبشورة

    جزراية وسط مبشورة

    فلفل رومي اخضر مبشور

    ملح و فلفل

    كمون
    (حبة صغننين نصف ملعقة صغيرة مثلا)

    نصف ملعقة قرفة
    (يمكن الاستغناء عنها للي مش بيحبوا يتبلوا بيها)

    عصير ليمونة

    نصف ملعقة كاري

    ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ناعم

    في الخلاط نضرب
    (ورقتين لورى+2 حبهان+2 فص ثوم+نصف ليمونة ناشفة(لومي)





    للأرز

    2 كوب ارز بسمتي

    نصف عود قرفة خشب

    ليمونة ناشفة
    (لومي)

    ملعقة كركم او زعفران لو متاح

    2 ورق لوري

    2 حبهان

    2 قرنقل
    سمن او زيت ذرة

    بصلة مبشورة متوسطة

    مكعب مرقة دجاج
    (يمكن الاستغناء عنه في حاله استخدام شربة)

    لو استخدمنا شربة يبقي نحط 2 كوب



    ندخل علي الطريقة بأه

    نتبل الفراخ الاول

    مش محتاجة وقت في التتبيل خالص

    نغسل الفراخ الاول بالماء و الدقيق و الملح و عصير ليمونة

    و بعدين ندعكها كويس بالملح و الفلفل في العظم

    و نقطعها نصفين او اربع ارباع

    و بعدين نشرطها بالسكين كده




    و تتبيلها بالتتبيلة بتاعتها اللي قلنا عليها في الاول

    في العظم و بين الجلد و اللحم و في الفتحات اللي شرطناها بالسكين




    و نركن الفراخ علي جنب لحد ما نجهز الأرز


    في الصينية اللي هتعملي فيها الارز او في حلة عادية

    نحط شوية سمن او زيت علي حسب الرغبة




    و نحط فيها البهارات بتاعتنا

    القرفة الخشب و ورق اللورى و الحبهان و نقلب كويس لحد ما ريحتهم تتطلع

    و بعدين نحط البصلة المبشورة و عليها ملح و فلفل خفيف و تقلبي لحد ما تبدأ تذبل


    و بعدين تحطي عليها ملعقة الكركم
    او ملعقة صغيرة زعفران مذوبين في قليل من الماء

    و تقلبي كويس
    و تحطي الارز و تقلبي لحد ما يبدأ الارز يتحمر
    و بعدين تحطي 2 كوب شربة
    او مكعب مرقة الدجاج+2 كوب ماء
    (لكل كوب ارز كوب ماء او شربة)



    نجهز بأه المندي علشان يدخل الفرن



    و تحطي الارز في صينية عادية او صينية بايركس



    و تغطي الصينية بالورق الفويل

    و تخرمي الفويل بطرف سكين صغير بالشكل ده




    علشان التتبيلة بتاعة الفراخ و هي بتستوي تنزل علي الرز و تديله النكهة

    و ترصي الفراخ فوق الورق الفويل



    و بعدين تغطي تاني الصينية و عليها الفراخ كلها مع بعض كده



    و سيبيها في فرن تكوني مسخناه من 10 دقائق علي درجة حرارة عالية (250) لمدة ساعة

    ولا تقلقي الرز مش هيلزق ولا هينشف هيعمل بس طبقة ملونة شوي في القعر بس مش هيتحرق ولا هيلزق

    انا قلت درجة حرارة عالية علشان الرز ما يعجنش

    و بعد ما الفراخ تستوي ننظفها من التتبيلة اللي عليها و نديها لون تحت الشواية




    و ممكن تحطي بعد كده معاها فحماية مولعة علشان تاخد طعم الشواء

    و بعد كده شيلي الفويل الي عليه الفراخ و اغرفي الارز في سرفيس و عليه الفراخ

    ممكن تحطي علي الارز لوز محمر و زبيب

    بيدي طعم حلو

    اهم حاجة ماتملحوش الارز اوي علشان هينزل عليه تتبيلة الفراخ بالملح اللي فيها

    بس كده خلاص بالهنا و الشفاء


    ******************************************


    عدل سابقا من قبل كلمات من نور في الجمعة أكتوبر 08, 2010 5:58 pm عدل 1 مرات


    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــ
    يا نــور علـــى نـــور
    اجعل في قلبي نـــور
    اجعل في سمعي نـــور
    اجعل في عيني نـــور
    اجعل كلامي نــور
    واحميني من نفـــــسي...

    http://mamanooor.blogspot.com
    avatar
    شيرين يوسف
    .
    .

    مشرفة قسم الحياة والمجتمع

    الدولة : مصر
    رقم العضوية: : 47
    عدد المساهمات : 1103
    عدد النقاط : 1173
    العمر : 31
    المهنة : التربية والتعليم
    تاريخ التسجيل : 18/03/2010

    .
    فتا ة تغازل الشيخ محمد العريفى

    اللهم اغننا بحلالك عن حرامك وبفضلك عمن سواك



    اهداء رد: مندي الفراخ

    مُساهمة من طرف شيرين يوسف في الجمعة أبريل 02, 2010 9:09 am

    ما شاء الله
    شكل الوصفة حلو جدا وشكلها ينفع لعزومة هيبقي شكلها مختلف وجديد
    تسلم الايادي
    avatar
    بنوته مصرية
    أصدقاء الموقع
    أصدقاء الموقع



    الدولة : مصرية
    رقم العضوية: : 38
    عدد المساهمات : 169
    عدد النقاط : 193
    تاريخ التسجيل : 06/03/2010



    اهداء رد: مندي الفراخ

    مُساهمة من طرف بنوته مصرية في السبت أبريل 03, 2010 6:50 am

    حاجة لذيذة وآخر لذاذة
    تسلم الايادى
    avatar
    شموع الأمل
    أصدقاء الموقع
    أصدقاء الموقع


    الدولة : مصـــــــر
    رقم العضوية: : 44
    عدد المساهمات : 88
    عدد النقاط : 106
    تاريخ التسجيل : 16/03/2010



    اهداء رد: مندي الفراخ

    مُساهمة من طرف شموع الأمل في الأحد أبريل 04, 2010 6:23 am

    وصفات جميلة تسلمى

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة أغسطس 18, 2017 1:03 am